Första skörden!

Första middagen gjord på skörd från lotten blir en nässelsoppa med ägghalvor. Så gott!
Jag blev lite förvånad av den rikliga nässelodlingen i bakkant av lotten, men det är klart, nässelsoppa är gott, nässelvatten gör underverk som gödselmedel och fjärilarna älskar ju nässlor. Så det kanske finns en tanke?
Nu blir de middag hursomhelst, det lär komma mer .. :-)
 

Kommentarer:

1 kristina simonsson:

skriven

skulle man kunna få ett recept?

Svar: Jag gjorde det väldigt enkelt. Sköljde nässlorna grundligt och kokade sen upp 1/2 l vatten som jag kokade 1 l nässlor i ca 5 minuter i. Mixade uppkoket och gjorde en bottenredning med smör och mjöl som jag sedan använde mixen + 1/2 l vatten till i. 1 och 1/2 hönsbuljongtärning och en klick smör till för att blanka av, sedan var det klart. :-)
Irina Tibast

Kommentera här: