Första skissen klar

Innan jag är klar blir det många slarviga principskisser, det är nästan det roligaste! Nu känns det som en grund är klar.
Jag satstar på ett geometriskt upplägg, spaljérad sittplats med öppning mot sydväst där det är få som rör sig, Buskrosor och Nepeta mot syrénhäcken och en klassisk örtagård i kvarter som blickfång från sittplatsen. Hallonen och vinbären samlas mot gränserna och existerande perenner i en generös bård mot gången. Det blir några mindre, upphöjda odlingsbäddar för rabarber, spenat, gurka, vitlök, potatis och annat gott :-) Och så mycket doft, fjärilar, bin och humlor!
Varken sniglar eller rådjur brukar vara förtjusta i riktigt taggiga, gammaldags rosor eller aromatiska örter som malört, dragon, timjan och oregano så det är ett plus ..
 
 
 

Kommentarer:

1 Petra:

skriven

Åååh va spännande! Ser fram emot art följa! Om du vill ha tåliga hallonplantor går det bra att hämta i vår trädgård i Nacka. Små men mycket goda bär och mycket tåliga.

Svar: Vilket erbjudande Petra! Jag har sett att det finns hallon, men vet inte i vilket skick de är i.. Och hallon vill man ju inte vara utan!
Irina Tibast

Kommentera här: