Kattmynta=kattmat?

Vad gör man väl en grå dag i mars när man är hemma med förkylning (om man är plantnörd)? Jo man planterar om småplantor och längtar efter våren!
Idag planterade jag om min kryddtagetes som skall bli härlig i sallader till sommaren, och lite perenner, bla Kantnepeta som också är en doftande släkting till kattmyntan. Kantnepetan är så lättodlad och tacksam, man kan få en hel bård till en rabatt av bara en fröpåse och en sommar. Jag gillar den verkligen, den drar till sig goda insekter och liv till planteringen. På så sätt kan den också hjälpa till med bättre skörd av bär!
Den finns en till i hushållet som gillar den här plantan, katten Lucy kände doften efter hanteringen och hann äta upp några små innan jag såg hennes skyldiga uppsyn i fönstret! Nu har jag bara sex plantor kvar, och de är väl skyddade av plast så jag kan se de vackra blå blommorna till sommaren!
Bild från Impecta fröhandel.
 
 
 

Kommentarer:

1 Jenny Carlstedt:

skriven

Nepeta är en av mina favoriter. Blommar hela sommaren och långt in på hösten ju, om man klipper ner de vissnade blommorna. Jag hade den tillsammans med limegrön blomstertobak, vilket var en fin färgkombo.

Svar: Precis så! Den väver ihop allt så fint, jag har också sått limegrön tobak i år :-) Doft, liv och kontrasterande strukturer och färger!
Irina Tibast

Kommentera här: