Citrongurka och purpurböna

Jag skördar lite då och då, oftast lite för sällan så sockerärtorna hinner bli uppsvällda och lite trådiga, men mycket är gott! Årets hit har varit purpurbönorna. Så goda, så vackra och så många! De är djupt purpurlila när man skördar dem men blir gröna när de kokas. Urgoda med lite smör och flingsalt.
Idag har jag skördat något nytt att pröva, en cirtongurka jag fick av mamma som planta. Citrongurkan smakar tydligen inte citron men ser lite ut som en. Skalet är tjockt och knottrigt, men där inne är det gurka. Skall bli spännande att pröva till den egna salladen.
Lycka i en gurka!
 
 

Kommentarer:

1 Kristina:

skriven

åhå dina mognade fortare än mina- ska bli spännande att höra hur de passar i salladen

2 Irina Ahlkvist:

skriven

Vi bjuder på dem ikväll så det blir ett masstest, det får bära eller brista :-)

Kommentera här: