1 Läs mer >>
Nu är det dags att tjuvstarta våren genom att driva kvistar i blom inne. Det mesta går att driva, körsbär och äpple är underbart <3
 
 

Driv kvistar i blom!

0 Läs mer >>
Ljuset återvänder, men det går så långsamt. Tröstar mig med magnoliaknopp på sköna millesgården. Undrar om den slår ut vit eller rosa?
 
 

Galen vårlängtan

0 Läs mer >>
Äntligen gror de första av de frön jag sådde i slutet av januari! De stod lite för kallt först i mitt dragiga fönster. Jag flyttade in dem till lysrören under köksbänken en stund och nu tittar söta buskbalsaminen upp! Hej sötnos! Impatiens"Tom thumb" ska bli fin i krukor och bård i sommar!
 

Godmorgon!

1 Läs mer >>
Innan jag är klar blir det många slarviga principskisser, det är nästan det roligaste! Nu känns det som en grund är klar.
Jag satstar på ett geometriskt upplägg, spaljérad sittplats med öppning mot sydväst där det är få som rör sig, Buskrosor och Nepeta mot syrénhäcken och en klassisk örtagård i kvarter som blickfång från sittplatsen. Hallonen och vinbären samlas mot gränserna och existerande perenner i en generös bård mot gången. Det blir några mindre, upphöjda odlingsbäddar för rabarber, spenat, gurka, vitlök, potatis och annat gott :-) Och så mycket doft, fjärilar, bin och humlor!
Varken sniglar eller rådjur brukar vara förtjusta i riktigt taggiga, gammaldags rosor eller aromatiska örter som malört, dragon, timjan och oregano så det är ett plus ..
 
 
 

Första skissen klar

0 Läs mer >>
Tar fram de fina handgjorda blommorna från Mathilda för att bota min gråsjuka. Vet trots allt att snart nog kommer maskrosorna, de små solarna i gräset! 
 
 

Bot mot gråfrossa

1 Läs mer >>
Göder mina drömmar under gråvintern med Monty Don från Brittiska Garderner's World. Med mild stämma och jordiga händer lotsar han mig framåt mot våren som skall komma med glödande tulpaner och blek rabarberprimör.
Tyvärr går den inte på TV just nu, men många säsonger kan hittas på You Tube!
 
 

BBC räddar kvällen