0 Läs mer >>
Njuter och blir inspirerad av planteringar som är vackra även på vintern. Det som är intressant så här års är verkligen odlingsvärt! Tips - ta en vinterpromenad i Bergianska trädgårdens japanska avdelning en frostig dag. Det är magiskt!
På bilden, malört och iris i skön kombination
 
 

Vintervackert <3

0 Läs mer >>
Första sådden igång och jag är ivrig att se de små sträcka på sig och komma till liv! Förra årets småkrukor var mysteriskt borta, men min kära plugglåda är lätthittad och fungerar fantastiskt till groning av 49 små plantor. När det är dags att omskola får jag hitta på en annan lösning, jag vet sedan tidigare att det är då det börjar bli besvärligt i fönstren ..
De små är sådda i ny såjord blandat med perlit. Den gamla jorden var för torr och fick hamna på komposten :-)
Nu är det bara att vänta..!
 
 
 

Dags att vakna

0 Läs mer >>
 
 
Tog en tur till det stora varuhuset idag och såg hur mycket de satsat på odling i år. Kul! Inte utan en viss köplust betraktade jag de här fantastiska ramperna ..
 
 
 
 

Alla vill odla ..!?

2 Läs mer >>
En del av min fröskatt är inte ny, alla frön går ju ofta inte åt under en säsong .. Känns kanske igen? Jag brukar pröva att så dem ändå, men sätter fler frön i krukan eftersom grobarheten kan vara lite lägre. När jag ser vad som kommer upp tar jag bort de svagaste och får några fina plantor som växer bra :-)
 
 

Bäst före..?

0 Läs mer >>
Jag tror jag har 20-25 påsar frö som jag skulle vilja så, nu fort! Men ännu räcker inte riktigt ljuset till för de flesta. Några som har riktigt lång utvecklingstid behöver jag komma igång med redan i januari, som pensé, blomstertobak, chili och tomat. De skall få plats under min lilla ljusramp. Har man ingen speciellt för syftet går det bra med lysrören över t ex diskbänken i köket. Men se upp med värmen, det är ljuset de behöver! Lite ljus och mycker värme gör plantorna svaga och rangliga ..
 

Januaridrömmar!

1 Läs mer >>
Mitt liv i trädgårdsexil är över. Jag har fått en kolonilott!
 
Ca 80 kvadratmeter lera som skall upptäckas och rymma alla de gröna drömmar jag undantryckt sedan jag flyttade från den gemensamma villan och min älskade trädgård för några år sedan.
Ja, det finns kvickrot och hallonskott, massor med rådjur och säkert både sniglar och bladlöss. Men just nu känns det helt oviktigt.
Lotten är min och jag har en hel hög med frö! 
 

Nu börjar det!

1 Läs mer >>

Mitt första inlägg.

Välkommen till min ny...