0 Läs mer >>
.. tar jag en liten paus och njuter <3
Rödbetor, spenat, lök, potatis, sallad, rädisor, bönor och ärtor är i jorden liksom en hel del blommor och kryddörter. Hallon, rabarber, jordgubbar och jordärtskockor kommer igen från fjol.
Sol, värme och lätta nattskurar - gör ert jobb nu, jag lämnar över till er en liten stund
 
Foto: fotograf Mats Högberg
 
 

Mellan hägg och syren...

0 Läs mer >>
Jag har hindrat min fattiga tonåring från att panta sina PETflaskor ett tag, anledningen är att jag behöver dem som plantkuvös för att lindra utplanteringschock och skydda från skadedjur en liten stund.
Inte så snygga kanske, men det funkar! De hjälper med fukten lite och skyddar mot blåst och annat.
Nu får de stå så här någon vecka innan det är dags att ta nästa steg och flytta ut till ett mer självständigt liv.
 
 
 
 
 

Miniväxthus och plant...

1 Läs mer >>
Tiden mellan hägg och syren, tiden då allt rusar ikapp efter frost och frys.
Nu är det svårt att följa med allt som vill opp!
 
Fotograf Mats Högberg var där med kameran <3
 
 
 
 

Nu kommer allt

0 Läs mer >>
Svårt att motstå rea på rosor. Tre stycken får plats i cykelkorgen och väskan tillsammans med några perenner. Galant! Vem bryr sig om att man ser ut som en planttant på elcykeln?
 
 

Lottransport

0 Läs mer >>
Nu är det överfullt på fönsterbänkarna och plantorna mår väl ärligt talat "så där", så om det är hyfsat väder försöker jag hinna med att kånka ut alla på balkongen några timmar under dagen för avhärdning så de sakta vänjs vid kommande uteliv!
Hyfsat väder är då inte allt för kallt, gärna lite molnigt och helst vindstilla...
Om de får för mycket av sol, vind, vatten, torka eller kyla så mår de inte så bra, bebisarna, och kan i värsta fall få så illa skador att de dör eller stannar i utvecklingen. Det är ett himla sjå för oss frösåddsmissbrukare så här års, men snart är det dags att leva ute mer permanent över sommaren :-)
 
 
 
 

Avhärdning

0 Läs mer >>
Jag hade sparat en trälåda som kom med en ekologisk champagne, utan att egentligen veta vad jag skulle göra med den, men utan att kunna slänga den rakt av. Nu kom den äntligen till användning - som kruka till sedum och taklök på bordet på lotten.
Den här kompositionen borde klara sig bra över sommaren, även som det blir torrt :-)
 
 
 
 

Bordsfägring

1 Läs mer >>
Dags för första städdagen i koloniföreningen. Alla lotter ska vara med på två stycken två och en halv timmas pass under helgen. är man själv är det ganska drygt! Jag hade hjälp av min älskling så jag slapp undan med en förmiddag den här gången.
Jobbet jag satte mig på var att rensa igenom grusgången. Jag kan säga att det känns i ryggen nu! Och så det eviga dilemmat, var skall jag sluta rensa? Skall jag behålla aklejor, malva och smålökar eller ska allt bort? Efter ett tag är man så trött att man bara rensar blint..
 
 

Obligatorisk städdag